upieczone ptysie na blasze

Ptysie z kremem kawowym

Ptysie z kremem to najlepszy sposób na poprawę humoru w smutny marcowy dzień, kiedy już chcielibyśmy czuć wiosnę, a za oknem sypie śnieg. Na dodatek mój ulubiony krem kawowy, którym można też przełożyć bezę lub po prostu zjeść do kawy, doda nam enerii i chęci do działania.

Deser z ptysia z kremem i kawa

Przepis na ptysie z kremem

Składniki na ok 15 ptysiów:

1 i 1/3 szklanki mąki

szklanka wody

My Cafe Recipe Stories HackGolf Clash HackPokemon Duel HackMobile Legends HackSuper Mario Run HackRoblox Robux HackClash Royale Cheat HackYugioh Duel Links Gems and Golds HackFree Streaming Movie Online 2017

20 dag masła

5 jajek

szczypta soli

pół łyżeczki proszku do pieczeniaWatch Cyberbully (2015) Full Movie Online Streaming Online and Download

Przygotowanie ptysiów:

  1. Do rondelka wlewamy wodę, masło i sól. Doprowadzamy do wrzenia.
  2. Zmniejszamy ogień. Do gotującej się wody z masłem wsypujemy mąkę i mocno mieszamy. Trwa to ok 2-3 min. Ciasto jest gotowe w momencie, gdy zaczyna być lekko przeźroczyste, dobrze połączone i odchodzi od ścianek rondelka.
  3. Po przestygnięciu ciasta przekładamy je do miksera i włączamy na niskie obroty.
  4. Wsypujemy proszek do pieczenia i powoli dodajemy jajka.
  5. Ciasto będzie miało konsystencję budyniu. Przekładamy je do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki.
  6. Wyciskamy rozetki średnicy 3-5 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  7. Podczas pieczenia ptysie urosną 2-3 razy więc należy zostawić odpowiedni dystans między rozetkami.
  8. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut.

ptysie z kremem kawowym z mascarpone

Podobne wpisy

.yuzo_related_post img{width:120px !important; height:110px !important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:15px;background: !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit-transition: background 0.2s linear; -moz-transition: background 0.2s linear; -o-transition: background 0.2s linear; transition: background 0.2s linear;;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{ color:}!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }

jQuery(document).ready(function( $ ){
//jQuery(‚.yuzo_related_post’).equalizer({ overflow : ‚relatedthumb’ });
jQuery(‚.yuzo_related_post .yuzo_wraps’).equalizer({ columns : ‚> div’ });
})

Podobne wpisy

.yuzo_related_post img{width:120px !important; height:110px !important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:15px;background: !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit-transition: background 0.2s linear; -moz-transition: background 0.2s linear; -o-transition: background 0.2s linear; transition: background 0.2s linear;;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{ color:}!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }

jQuery(document).ready(function( $ ){
//jQuery(‚.yuzo_related_post’).equalizer({ overflow : ‚relatedthumb’ });
jQuery(‚.yuzo_related_post .yuzo_wraps’).equalizer({ columns : ‚> div’ });
})

Podobne wpisy

Podobał Ci się wpis? Podziel się na ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o